AMBULANTA VIDEM DOBREPOLJE
POMEMBNO OPOZORILO!
Zaradi preprečevanje okužbe s koronavirusom, v prostore zdravstvenega doma NE VSTOPAJTE, če imate povišano telesno temperaturo in kažete znake okužbe dihal ali gripe. V takšnem primeru se z zdravnikom posvetujte po telefonu!
Za vsakršen obisk zdravstvenega doma je OBVEZNO NAROČANJE. Na naročeni termin pridite točno in ne več kot 5 minut pred naročenim terminom. Ves čas zadrževanja v in v okolici zdravstvenega doma je obvezna uporaba zaščitne maske, upoštevanje varnostne razdalje in razkuževanje rok.

Naročanje

Naročiti se je potrebno za vsakršen obisk ambulante. Naročanje poteka po telefonu ali po e-pošti, izjemoma tudi osebno. Prednost ima e-pošta, saj jo lahko pošljete kadarkoli, v njej opredelite svoje zdravstvene težave in namen, mi pa jo obdelamo v najkrajšem možnem času.

Naročanje po telefonu

Telefon: 01/780 72 20
Pokličete nas lahko v ordinacijskem času:

Ponedeljek 12:00-20:30, malica 16:00-16:30
Torek 7:00-15:00, malica 10:30-11:00
Sreda -----
Četrtek 12:00-20:30, malica 16:00-16:30
Petek 7:00-15:00, malica 10:30-11:00

Sprejem pacientov:
Dopoldne med 8. in 13.uro
Popoldne med 13. in 19.uro


Naročanje po e-pošti

Za naročanje in urejanje drugih zdravstvenih storitev po e-pošti potrebujemo naslednje podatke:
Ime in priimek in datum rojstva ali št. zdravstvene kartice (9-mestna številka nad imenom in priimkom), kontaktni podatek (telefon ali e-pošta) ter opis zdravstvenega stanja.

narocanje@zd-videm.si - za naročanje na pregled
ambulanta@zd-videm.si - za urejanje zadev v ambulanti, ko ni potreben obisk

posvet@zd-videm.si - ko se želite posvetovati glede zdravstvenega stanja, znakov ali dejavnikov tveganja
zdravnik@zd-videm.si - kadar želite izmenjevati posebej zaupne vsebine
referencna@zd-videm.si - komunikacija z referenčno ambulanto pri urejenih kroničnih boleznih

Odgovor na vašo e-pošto lahko pričakujete v ordinacijskem času ambulante. Vso prispelo pošto bomo razvrstili v tri skupine po stopnji nujnosti in v takšnem vrstnem redu nanje tudi odgovarjali. Odgovor lahko pričakujete v roku 1-14 dni.

Registracija pri izbranem osebnem zdravniku

Registracija pri izbranem zdravniku se opravi ob osebnem obisku ambulante. V začetnem obdobju delovanja ambulante obravnavamo trenutne zdravstvene težave pacientov in ob njihovem obisku opravimo še registracijo. Če trenutno ne potrebujete zdravniškega pregleda, lahko registracija počaka tudi nekaj mesecev. Prednostno registriramo osebe, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika, kljub temu pa imamo dovolj prostora za vse občane.
Občani, ki so si v prehodnem obdobju izbrali osebnega zdravnika v sosednjih občinah, naj s prepisom počakajo vsaj eno leto. Pravila osnovnega zdravstvenega zavarovanja ZZZS namreč določajo, da lahko zavarovana oseba zamenja izbranega osebnega zdravnika največ enkrat v 12 mesecih, razen v izjemnih primerih. Ko se boste odločili za prepis, vas bomo z veseljem sprejeli.
Prostih mest imamo dovolj za vse občane, zato vam z registracijo ni potrebno hiteti.